Tips voor zwembad aanleggen


Tips bij het aanleggen van een zwembad

Aqua Pura Zwembaden geeft tips bij het aanleggen van een zwembad.
 
 
Een afkoelende duik in een zwembad op een warme zomerdag, daar houden we allemaal wel van. Wanneer u het aanleggen van een zwembad in de tuin echter beslist, zijn er toch een aantal factoren waar u best rekenig mee houdt. In dit artikel wilt www.aquapura.be u alvast een aantal tips meegeven bij het aanleggen van een zwembad.
 
 

Prijs van een zwembad

De prijs van een zwembad varieert naargelang de samenstelling, de afmetingen en de gewenste uitvoering. Een mooi en groot luxueus zwembad aanleggen kost vanzelfsprekend meer dan het plaatsen van een prefab zwembad. De afmetingen van het zwembad hebben maar een beperkte invloed op de kostprijs bij zwembad aanleg. De gewenste uitvoering daarentegen zal veel meer de totale prijs bepalen. Maar bij Aquapura.be hebben we een prijsontwerp naar ieders budget, u hebt deze aanlegprijs immers volledig in eigen hand!

Zwembad met trap

De aanwezigheid van een trap maakt het zwembad toegankelijker en verhoogt het gebruikscomfort. Vooral voor kinderen is een trap zeker aan te raden. Aqua Pura Zwembaden beschikt over verschillende variaties trappen. Enkele voorbeelden van trappen zijn een hoektrap, een halve cirkel aan een zijde-, een rechthoekige trap, of een Romeinse trap.

Zwembad verwarming

Wilt u buiten het zwemseizoen ook nog kuunen genieten van een aangename watertemperatuur? Dan kunt u het zwembad voorzien zwembad verwarming. Hiermee maakt u vertoeven in het zwembad van langere duur, en het verwarmen van het zwembad hoeft daarbij niet eens duur te zijn.

Voor de verwarming van uw zwembad kan u gebruik maken van zonnecollectoren, een zwembad warmtepomp of een warmtewisselaar. Het principe van zonnecollectoren is vrij eenvoudig. De zwembadpomp pompt het zwembadwater door de collectoren waarna het nadien verwarmd terug in het zwembad stroomt.

Een andere voordelige manier om het zwembad te verwarmen is met zwembad warmtepompen. Een warmtepomp ontrekt warme lucht uit de omgeving om deze af te geven aan het water.
Warmtewisselaars kunnen in een zwembadfiltratie circuit worden ingebouwd. Een verwarmingsketel op gas of stookolie verwarmt dan het water van het zwembad.

Zwembad onderhoud

Een eigen zwembad in de tuin biedt veel plezier en waterpret, maar het vraagt ook wel wat onderhoud. Het zwembad moet op regelmatige basis onderhouden en schoongemaakt worden. Het zwembad onderhoud verzekert een aangenaam en mooi zwembad om in te zwemmen. Maak het zwembad op regelmatige basis proper, controleer voortdurend de kwaliteit van het water en laat de filterinstallatie zeker dagelijks draaien, ook wanneer u er niet in gezwommen heeft. Voor bladeren en insecten gebruikt u een een schepnet. Voor het reinigen van de bodem is een bodemzuiger aangewezen.

Overweegt u de aanleg van een zwembad?

Neem zeker contact met Aqua Pura Zwembaden of vraag een offerte aan indien het aanleggen van een zwembad in de tuin overweegt.

» Offerte Zwembad aanleggen