OFFERTE AANVRAAG

Aqua Pura bouwt het langste privé-zwembad van België in Tessenderlo

1 april 2022door Aquapura

De komende dagen zal een lang gevaarte zich een weg banen over de Limburgse wegen. Het is het 25 meter lange zwembad van de Looise ondernemer Yves Maes. De grote kuip komt in de tuin te liggen van de eigenaar van Containers Maes, en is weldra ook te zien in ‘The sky is the limit’.

Zwembad Maes

De kuip die Yves Maes heeft besteld, wordt uit één stuk polypropyleen gemaakt door een bedrijf uit Tsjechië. Vanuit dit atelier wordt het gevaarte van 25 meter lengte en 3,5 meter breedte, naar Tessenderlo getransporteerd. “Een zwembad van die grootte heeft nog nooit iemand geplaatst in België”, weet Brecht Zang van Aqua Pura uit Bree. “Het moet de grootste monoblock voor een particulier in heel Europa zijn, goed voor een gewicht van 4,4 ton.”

Het overloopbad komt op de binnenkoer van de gerenoveerde hoeve van Yves Maes. De ondernemer in de verhuur van containers, afbraakwerken en grondverzet, is fier op zijn aankoop. “Ik wou graag iets unieks hebben”, zegt hij in Het Belang van Limburg. “Omdat het zo lang is, heb ik de hele dag zon op het water. Ideaal.”

De bouw van het zwembad is vanaf september ook op tv te zien. “In The sky is the limit. Donderdag bij de installatie komt het productiehuis filmen. Met een drone en voor het eerst hier privé. Ze volgen vooral mijn doen en laten op het werk”, verduidelijkt Maes, die ook in Don’t worry be happy op Play4 te zien is, een programma waarin hij een gezin in financiële nood ter hulp schiet.

Bron: www.made-in.be

Aquapura