OFFERTE AANVRAAG

Zwembad bouwen tuin

Tover uw tuin om in een waterparadijsZwembad bouwen in de tuin

Een zwembad bouwen? Dat kan perfect met Aqua Pura Zwembaden. Een zwembad laten bouwen kan voor ieders budget en is al lang geen uitzonderlijke luxe meer, al hangt het er natuurlijk vanaf welk type zwembad en welke afwerkingsvorm u wenst.

Een eigen zwembad en/of een zwembad bouwen is al geruime tijd geen exclusief gegeven meer. Vandaag de dag kan zowat iedereen een betaalbaar zwembad laten bouwen. Met een betaalbaar zwembadontwerp en een snelle en vakkundige plaatsing van uw zwembad komt u al een heel eind. Durf wel doorinvesteren want een zwembad gaat jaren mee en als het goed is kunt u deze investering bij een eventuele verkoop voor een stuk recupereren.

Een zwembad bouwen kan in alle mogelijke vormen en maten, het is maar hoe ver uw budget reikt en wat u belangrijk vindt. Een gedreven zwembadbouwer als Aquapura gaat verder dan enkel het bouwen van uw zwembad. Wij zorgen ook voor een perfecte dienst na verkoop, staat in voor het onderhoud en denkt mee na over mogelijke functionaliteiten. Zo geniet u jarenlang van een perfect gebouwd zwembad. Met zomers die steeds warmer worden, zit u sowieso goed met een zwembad.

Zwembadbouw van de toekomst?

Polypropyleen bouwkundige monoblok zwembaden

Aqua Pura Zwembaden kiest met polypropyleen voor de zwembadbouw van de toekomst. Een polypropyleen zwembad is een bouwkundig monoblok zwembad laten bouwen waarbij u geheel naar wens de afmetingen en afwerking kan bepalen!
Ontdek hier meer: → monoblok polypropyleen zwembad

Zwembad bouwen tuin

BEKIJK MEER VAN ONZEProjecten

18 Jaar

EXPERTISE

En praktijkervaring met zwembadbouw
1076

REALISATIES

Gerealiseerde zwembadprojecten sinds 2004
286

PROJECTEN

286 Nieuwe tevreden klanten zwembad aanleg in 2021
Stap 1
Kies uw zwembadmodel
Stap 2
Aquapura realiseert uw zwembadontwerp
Stap 3
Uw zwembadontwerp wordt uitgevoerd
Stap 4
De afwerking van uw zwembad verloopt volledig naar wens

Bouwaanvraag zwembad bouwen

Voor het aanleggen van een zwembad in uw tuin heeft u  in principe een stedenbouwkundige vergunning nodig. Maar dankzij de vrijstellingsregeling van Ruimtelijk Ordening zijn er al heel wat mogelijkheden zonder vergunning. Aqua Pura Zwembaden helpt haar klanten graag vooruit met deze materie. (Meer info over vrijstellingsregeling)

Meer dan enkel een zwembad bouwen

Heeft u uw zwembad laten bouwen, dan is de eerste en belangrijke stap gezet, maar elk type zwembad vergt ook onderhoud. Met het ene materiaal heeft u meer werk dan met het andere, maar zonder kunnen ze nooit. Geavanceerde producten maken het de dag van vandaag wel makkelijker om uw zwembad te onderhouden. Een goed werkende filter, een isolerende zwembadafdekking en een automatische bodemreiniger zijn vaak al voldoende om uw zwembad proper te houden. Heeft u een zwembad laten bouwen, dan kunt u het periodiek onderhoud meestal wel zelf uitvoeren, al kan hier ook een onderhoudscontract voor afgesloten worden. Verder raden we ook aan toch minstens één keer per jaar een grondig onderhoud te laten uitvoeren. Zo geniet u langer van uw pas gebouwde zwembad. Zo laat u het winter- en zomerklaar maken van uw zwembad bijvoorbeeld beter over aan een professioneel bedrijf.

Een zwembadrolluik laten installeren

Langer de warmte in uw zwembad houden, minder verwarmen, de energiekost drukken en een veilige omgeving voor uw zwembad? Laat u een zwembad bouwen, dan loont het ook de moeite om meteen de mogelijkheden van een zwembadrolluik te bekijken. Hedendaagse zwembadrolluiken zijn uiterst stevig en zitten vaak boordevol technologie. Zo zijn er al rolluiken die u met uw smartphone kunt bedienen vanop afstand.

Kies net als bij uw zwembad ook hier voor kwaliteit en durf te investeren. Kwalitatieve rolluiken gaan veel langer mee, isoleren beter en zijn steviger zodat ongelukken uitgesloten zijn.

Bij een zwembad hoort verwarming

Heeft u een zwembad laten bouwen, dan laat u bij een buitenzwembad het best meteen verwarming voorzien. Wanneer u gebruikt maakt van zonnepanelen en een warmtepomp, dan hoeft dit niet duur te zijn. Wenst u langer dan enkel in de zomer te genieten van het zwembad dat u hebt laten bouwen, dan kan u niet zonder verwarming. De meeste maanden van het jaar is het immers te koud om optimaal van het door u gebouwde zwembad te genieten.

Informeer bij zwembadbouwer Aquapura wat de mogelijke opties zijn voor uw verwarming.

Sta stil bij de stijl van het zwembad dat u laat bouwen

Naast een aantal essentiële elementen, loont het ook de moeite om stil te staan bij de stijl van zwembad dat u wil laten bouwen. Niet elke zwembadbouwer is bijvoorbeeld thuis in elke stijl. Wenst u bijvoorbeeld een hypermodern en strak zwembad, of moet het tierlantijnen hebben en matchen met uw hoeve? Een professionele zwembadbouwer heeft heel wat modellen. Het loont ook altijd de moeite om even wat referenties te bekijken van het bedrijf. Een zwembad laat u vaak maar één keer bouwen en dan is het wel belangrijk dat uw zwembad aan uw verwachtingen voldoet. Kies altijd voor een betrouwbare partij zoals Aquapura wanneer u een zwembad laat bouwen, met de nodige ervaring.

Assortiment binnen- buitenzwembaden

Het assortiment binnen en buitenzwembaden  van Aqua Pura bestaat uit verschillende soorten  polyester zwembaden van gelouwerde Europese fabrikanten. De monoblok zwembaden en de keramische zwembaden komen van LPW, de inox zwembaden van design pools en de monoblok polypropyleen zwembaden komen van Le Bain D’or.

Polyester zwembad

POLYESTER ZWEMBAD

Inox zwembaden

INOX ZWEMBAD

Monoblok zwembad

MONOBLOK ZWEMBAD

Keramisch zwembad

KERAMISCH ZWEMBAD

Polypropyleen zwembad

POLYPROPYLEEN ZWEMBAD

Zwembaden Aquapura

VINYLESTER ZWEMBAD

Onze Tevreden KlantenREALISATIES

In dit gedeelte kunt u een aantal realisaties van zwembadbouw meer in detail bewonderen.
Zwembad bouwen tuin