OFFERTE AANVRAAG

Zwembad Verwarming

Zwembad Verwarming

Uzwembad verwarmen hoeft geen zware gevolgen te hebben voor uw bankrekening wanneer u gebruik maakt van zonnepanelen in combinatie met een zwembad warmtepomp of warmtewisselaar als zwembad verwarming.

Zwembad warmtepompen als zwembad verwarming

We willen steeds vaker en ook alsmaar langer genieten van ons buitenzwembad. Zwembad warmtepompen bieden hier een goede oplossing als efficiënte zwembad verwarming. Door de installatie van een zwembadwarmtepomp kan u het zwemseizoen aanzienlijk verlengen van begin april tot eind oktober. U verhoogt zo het comfort en gebruik van uw zwembad met respect voor uw bankrekening en het milieu.

Covrex zwembadafdekking

BEKIJK MEER VAN ONZEProjecten

18 Jaar

EXPERTISE

En praktijkervaring met zwembad aanleg
1076

REALISATIES

Gerealiseerde zwembadprojecten sinds 2004
286

PROJECTEN

286 Nieuwe tevreden klanten zwembad aanleg in 2021

Werking zwembad warmtepomp

Als zwembad verwarming worden doorgaans warmtepompen van het type lucht/water geplaatst. De zwembad warmtepomp ontrekt warmte uit de lucht en zet deze om in bruikbare warmte. Een warmtepomp beschikt over de capaciteit om energie van een betrekkelijk lage temperatuur te verhogen tot een behoorlijk hoge temperatuur om het zwembad te verwarmen. De verhoging van deze temperatuur vergt energie die de zwembadwarmtepomp voor 70-80% ontrekt aan de omgevingslucht.

Locatie van de zwembad warmtepomp

Zwembad warmtepompen worden steeds buiten geplaatst, en liefst in de directe nabijheid van de technische ruimte van het zwembad.

Warmtepompen blazen koude lucht uit die snel moet weggezonden worden. Een gesloten ruimte zou dan heel snel afkoelen, met nadelige gevolgen voor het rendement van de warmtepomp.  Bij een lage omgevingstemperatuur is het rendement  van de warmtepomp immers zeer laag!

Zwembad warmtepomp: de voordeligste zwembad verwarming?

Ja, na zonnepanelen. Zonnepanelen vergen natuurlijk ook een ivestering, maar de energieproductie is gratis. Een zwembad warmtepomp is een zeer voordelige manier van actieve zwembadverwarming. Een warmtepomp neemt één deel energie van het electriciteitsnet, om er nadien vijf , afkomstig uit de warmte van de omgevingslucht, gratis af te geven aan het zwembadwater.

Covrex Solar rolluik als zwembad verwarming

De Covrex Solar rolluik (ook wel zwembadafdekking of roldecks genaamd) is ook geschikt als zwembad verwarming. Deze rolluik warmt het water op met absorptie van zonne-energie door de doorschijnende bovenkant van de lamellen en de zwarte onderkant.

zwembad verwarming zwembad warmtepomp

BEKIJK MEER VAN ONZEProjecten

Onze Tevreden KlantenREALISATIES

In dit gedeelte kunt u een aantal realisaties van zwembad aanleg meer in detail bewonderen.
Zwembaden Aqua Pura