Zwembad plaatsen tuin

Tover uw tuin om in een waterparadijsZwembad plaatsen in de tuin

Een zwembad plaatsen? Dat kan absoluut met Aqua Pura Zwembaden. Wil u een zwembad laten plaatsen? Dat is mooi, maar vergis u niet er komt wel wat bij kijken. Niet alleen moet u beslissen welk zwembad u wil laten plaatsen, u moet ook een zwembadplaatser selecteren die de werkzaamheden voor u gaat uitvoeren. Let op er zijn heel wat zwembadplaatsers die pretenderen een zwembad te kunnen plaatsen, maar er zijn ook heel wat minder kwalitatieve partijen. Check dus altijd onze referenties na en zorg dat u enkele projecten met eigen ogen hebt gezien. Vraag ook bestaande klanten om hun mening over het bedrijf waar ze hun zwembad hebben laten plaatsen. Zo komt u vaak heel wat te weten. Ook even op het internet surfen en de Google Reviews bekijken kan heel wat waardevolle info verschaffen. Ga niet op uw eerste indruk af, maar graaf dieper.

Ook u kan een zwembad laten plaatsen

Tegenwoordig kost een zwembad laten plaatsen geen fortuin meer, de prijzen van zwembaden zijn de afgelopen jaren een stuk democratischer geworden, waardoor steeds meer mensen een betaalbaar zwembad kunnen laten plaatsen. Afhankelijk van het type zwembad, de vorm en het formaat dat u wenst, vindt u vast wel een zwembad dat binnen uw budget valt en u kan charmeren. Het spreekt voor zich dat als u een kwalitatief zwembad wil dat tot de puntjes is afgewerkt met de modernste technieken, dat u dit zal merken aan de prijs. Toch loont het vaak de moeite om net wat meer te betalen voor het zwembad van uw dromen. Op die manier heeft u er achteraf geen spijt van en kan u jaren verder met het zwembad.

Zwembadbouw van de toekomst?

Polypropyleen bouwkundige monoblok zwembaden

Aqua Pura Zwembaden kiest met polypropyleen voor de zwembadplatsing van de toekomst. Een polypropyleen zwembad is een bouwkundig monoblok zwembad laten plaatsen waarbij u geheel naar wens de afmetingen en afwerking kan bepalen!
Ontdek hier meer: → monoblok polypropyleen zwembad

Zwembad plaatsen

BEKIJK MEER VAN ONZEProjecten

18 Jaar

EXPERTISE

En praktijkervaring met zwembadbouw
1076

REALISATIES

Gerealiseerde zwembadprojecten sinds 2004
286

PROJECTEN

286 Nieuwe tevreden klanten zwembad aanleg in 2021
Stap 1
Kies uw zwembadmodel
Stap 2
Aquapura realiseert uw zwembadontwerp
Stap 3
Uw zwembadontwerp wordt uitgevoerd
Stap 4
De afwerking van uw zwembad verloopt volledig naar wens

Bouwaanvraag zwembad plaatsen

Voor het plaatsen van een zwembad in uw tuin heeft u  n principe een stedenbouwkundige vergunning nodig. Maar dankzij de vrijstellingsregeling van Ruimtelijk Ordening zijn er al heel wat mogelijkheden zonder vergunning. Aqua Pura Zwembaden assisteert haar klanten graag vooruit met deze materie. (Meer info over vrijstellingsregeling)

Een zwembad plaatsen? Een heel traject

Als u hebt besloten een zwembad te laten plaatsen, dan begint het pas. Eerst gaat u advies inwinnen over de mogelijkheden en de verschillende opties. Vergis u niet, er zijn heel wat opties. Een professionele zwembadbouwer luistert eerst en vooral naar uw wensen en kan u dan alle mogelijke opties voorstellen. Let wel, niet elke zwembadbouwer plaats elk type zwembad. Heel vaak zijn ze gespecialiseerd. Belangrijk is dat u een zwembad laat plaatsen door een partij die alles van A tot Z uit handen neemt. Van het plaatsen van het zwembad tot de technieken, de verwarming en alles wat erbij komt kijken. Vaak gebeurt het dat er meerdere partijen samenwerken bij het plaatsen van een zwembad, maar het is dan wel belangrijk dat uw zwembadbouwer deze werkzaamheden tot in de puntjes coördineert. Zelfs wanneer u tuin heraangelegd moet worden na het plaatsen van het zwembad, kan een goede zwembadbouwer u daarbij helpen.

Vraag uw zwembadplaatser ook altijd om een concreet stappenplan met deadlines. Op die manier heeft u wat in handen en kan u de werken ook mee opvolgen. Duidelijke afspraken maken goede vrienden en geven u ook meer zekerheid. Wil uw zwembadbouwer hier niet in meegaan, dan is dit al een signaal om enkele alarmbellen te laten afgaan. Ook wanneer deze partij traag of niet reageert, kiest u beter een andere zwembadbouwer om uw zwembad te plaatsen.

Verschillende types zwembad, elk met unieke eigenschappen

Zwembaden mogen er voor een leek dan allemaal gelijkaardig uitzien, ze zijn het niet. Er zijn heel wat verschillende materialen en u moet dan ook goed nadenken over het type zwembad dat u laat plaatsen. We sommen even enkele belangrijke types zwembaden met hun eigenschappen voor u op.

Een polyester zwembad

Kiest u voor een polyester zwembad, dan laat u een zwembad plaatsen met een hoge thermische barrière, waardoor dit type zwembad uitstekend isoleert. Dit merkt u op het energiefactuur. Bovendien vraagt dit zwembad om een minimaal onderhoud. Deze zwembaden worden uit één stuk gefabriceerd en kunnen ook perfect binnen geplaatst worden. Al deze monoblok zwembaden komen uit dezelfde mal en vallen daarom mee in kostprijs. Hun glad oppervlak laat zich makkelijk reinigen en vaak is de binnenzijde ook voorzien van een vuilafstotende coating.

Een polyester zwembad is een stevig exemplaar dat tegen een stootje kan. Heel wat fabrikanten geven een garantie tot 30 jaar wanneer u dit zwembad laat plaatsen.

Een inox zwembad

Wil u een zwembad laten plaatsen met een moderne en exclusieve uitstraling, zonder dat u al te veel tijd in het onderhoud moet steken? Dan is een inox zwembad zeker een valabele optie. Vaak worden deze zwembaden uitgevoerd in een exclusief design. Inox zwembaden worden meestal geplaatste met een zeer uitgebreide garantie, met dit materiaal kan dan ook weinig gebeuren. Inox roest in tegenstelling tot heel wat andere materialen niet.

Inox is niet enkel sterk, het is ook duurzaam. U kan dit materiaal voor 100% recycleren en ze isoleren ook uitstekend. Kiezen voor inox is dan ook een toekomstgerichte keuze. Opwarmen neemt veel minder tijd en energie in beslag dan bij andere materialen. Algen maken geen schijn van kans, waardoor zeker in groene en bosrijke omgevingen inox zwembaden zeer interessant zijn.

Een keramisch composiet zwembad

Misschien een minder gekend materiaal, maar een zwembad laten plaatsen in keramisch composiet biedt zeker heel wat mogelijkheden. Er zijn heel wat voordelen aan gekoppeld die u bij een traditioneel zwembad niet heeft. Zo is dit materiaal ontzettend kleurvast en heeft zon of chloor er amper impact op.

Het materiaal is krasbestendig, dus zeker met kinderen is dit type zwembad een valabele optie. Door de naadloze structuur van het materiaal kunnen er ook geen lekken voorkomen. Keramische zwembaden hebben een hele lange levensduur en gaan gemakkelijk mee. Standaard wordt dit type zwembaden dan ook van een stevige garantie voorzien.

Assortiment binnen- buitenzwembaden

Het assortiment binnen en buitenzwembaden  van Aqua Pura bestaat uit verschillende soorten  polyester zwembaden van gelouwerde Europese fabrikanten. De monoblok zwembaden en de keramische zwembaden komen van LPW, de inox zwembaden van design pools en de monoblok polypropyleen zwembaden komen van Le Bain D’or.

Polyester zwembad

POLYESTER ZWEMBAD

Inox zwembaden

INOX ZWEMBAD

Monoblok zwembad

MONOBLOK ZWEMBAD

Keramisch zwembad

KERAMISCH ZWEMBAD

Polypropyleen zwembad

POLYPROPYLEEN ZWEMBAD

Zwembaden Aquapura

VINYLESTER ZWEMBAD

Onze Tevreden KlantenREALISATIES

In dit gedeelte kunt u een aantal realisaties van zwembadplaatsing meer in detail bewonderen.
Zwembad bouwen tuin